Business Internaţional

O centrală nucleară din SUA, la un pas de a deveni o nouă Fukushima

O centrală nucleară din SUA, la un pas de a deveni o nouă Fukushima

Autor: Mediafax

21.06.2011, 12:54 1258

O centrală nucleară din Statele Unite ale Americii a fost la unpas de a deveni o nouă Fukushima, după ce mai multe diguri dinapropiere au cedat în urma inundaţiilor.

Centrala nucleară a fost aproape de a fi inundată, după ceapele râului Missouri au ajuns la 45 de centimetri în jurulacesteia, scrie dailymail.co.uk.

Dacă nivelul apei ar fi ajuns la 274 de metri deasupra niveluluimării în zona Brownville, oficialii ar fi fost nevoiţi să închidăcentrala nucleară, care se află la 275 de metri. Nivelul apei s-aoprit din creştere, însă autorităţile sunt în continuare în alertădin cauza inundaţiilor.

Inundaţiile reprezintă un motiv major de îngrijorare după ceautorităţile au deschis şase baraje. Orice ploaie ar puteaînrăutăţi inundaţiile, mai ales în Nebraska, Iowa sau Missouri,care se află în aval de baraje. Citiţi mai mult despre centrala nucleară americană care ar putea deveni o nouăFukushima pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO