Business Internaţional

O capsulă a timpului îngropată în 1983 de Steve Jobs, descoperită cu un deceniu întârziere

O capsulă a timpului îngropată în 1983 de Steve Jobs,...

Autor: Ştefan Stan

23.09.2013, 11:34 5755

O capsulă a timpului, îngropată în urmă cu 30 de ani de fondatorul Apple, Steve Jobs, a fost descoperită în oraşul american Aspen, scrie Daily Mail.

În 1983, tânărul inovator Steve Jobs, în vârstă de 28 de ani, participa la o conferinţă în Aspen unde, împreună cu grupul din care făcea parte, a decis să îngroape un container care conţinea o colecţie diversă de obiecte. Conţinutul containerului varia de la noul mouse Apple din acea perioadă până la 6 cutii de bere „Boddington's Ale”.

Această capsulă a timpului era menită să fie găsită la 20 de ani după ce a fost îngropată, însă toată lumea care fusese implicată uitase unde a fost pusă.

Locaţia a fost descoperită de membrii echipei reality-show-ului „Săpătorii” de la National Geographic, care au şi dezgropat containerul.

Pentru multă lume, cel mai interesant obiect aflat în „capsula timpului” este mouse-ul „Lisa”, denumit după fata lui Jobs.
„Lisa” a fost primul mouse comercial care s-a vândut public, fiind o raritate la vremea respectivă.

Societatea Istorică din Aspen va ajuta realizatorii show-ului TV „Săpătorii” să catalogheze conţinutul container-uluil.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO