Business Internaţional

O bancă rusească atrage 238 milioane de dolari în cel mai mare IPO din Rusia de la anexarea Crimeei

O bancă rusească atrage 238 milioane de dolari în cel...

Autor: CătăIina Apostoiu

02.07.2015, 00:00 337

Credit Bank of Moscow a obţinut 13,2 miliarde de ruble (238 milioane de dolari) prin cea mai mare ofertă publică iniţială de vânzare de acţiuni desfăşurată în Rusia în ultimul an, scrie Bloomberg. Banca a vândut acţiuni la preţul de 3,62 ruble pe unitate, ceea ce plasează capitalizarea de piaţă a acesteia la 70,2 miliarde de ruble.

Vânzarea a testat apetitul investitorilor pentru acţiuni bancare în contextul dublării dobânzilor de referinţă de la anexarea Crimeei de către Rusia în martie 2014 şi al sancţiunilor care au blocat accesul Rusiei la pieţele financiare occidentale.

Cererea pentru acţiunile băncii a venit în procent de 27-28% din partea unor investitori din străinătate, 66% din partea unor instituţii locale şi 7% din partea unor investitori privaţi, potrivit lui Alexander Afanasiev, directorul executive al bursei de la Moscova. Credit Bank of Moscow este a 14-a cea mai mare bancă a Rusiei după active, potrivit website-ului Banki.ru. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO