Business Internaţional

NYSE va concedia 17% din personal

10.11.2006, 19:10 14

Compania care detine Bursa de la New York (NYSE) a anuntat ieri ca isi va reduce forta de munca cu 17%, ca urmare a faptului ca tranzactionarea electronica va lua painea de la gura unora dintre brokerii de pe ringul bursei.
NYSE Group a spus ca va renunta la serviciile a 520 de persoane din cele circa 3.000 care lucreaza pentru ea in prezent. Anuntul a venit la o saptamana dupa ce compania a anuntat ca va inchide o parte din faimoasele centre de tranzactionare din Lower Manhattan pentru a reduce cheltuielile.
Consolidarea reflecta la nivelurile inferioare schimbarile care au avut loc in consiliul de conducere.
De cand a devenit o companie orientata pe profit, in acest an, NYSE Group a cautat sa achizitioneze concurentii si sa elimine excesul de cheltuieli.
NYSE foloseste, de asemenea, tranzactionarea electronica pentru a putea concura cu rivalii internationali si locali care deja isi bazeaza activitatea pe computere.
Compania a declarat ca va elimina in cel mai scurt timp 400 de angajati si 120 de consultanti. Reducerile vor avea loc in intregime in unitatea de operatiuni de tranzactionare, nefiind afectata niciuna dintre diviziile de control care monitorizeaza firmele de brokeraj care activeaza in incinta cladirilor companiei. Aproximativ 150 de locuri de munca se vor muta direct la American Stock Exchange, ca parte dintr-o intelegere prin care NYSE a cumparat portofoliul AMEX intr-un sistem de tranzactionare inter-market.
Impreuna cu restructurarile de la inceputul anului, NYSE si Archipelagio, una dintre companiile recent achizitionate, si-au redus forta de munca cu 27% in ultimele 18 luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO