Business Internaţional

NYSE a gasit un candidat la postul de presedinte

07.01.2004, 00:00 26



New York Stock Exchange (NYSE) incearca sa il convinga pe Dennis Weatherstone, care a condus grupul financiar J.P. Morgan Chase inainte de a iesi la pensie, sa preia functia de presedinte al acestei institutii, a anuntat cotidianul Wall Street Journal.



Dennis Weatherstone, in varsta de 73 de ani, a devenit membru in noul Consiliu Director independent al NYSE in decembrie 2003.



O eventuala numire a sa ar pune punct presedintiei temporare a lui John Reed, care a venit la conducere in septembrie 2003, dupa demiterea fostului presedinte si director executiv Richard Grasso, pe fondul unui scandal public privind renumeratiile ridicate pe care trebuia sa le primeasca.



Potrivit unor surse, Weatherstone a respins o data pozitia suprema in cadrul bursei de valori si ar putea refuza din nou aceasta oferta.



Insa noul director executiv al NYSE, John Thain, ales in decembrie 2003, spera sa il convinga pe Weatherstone sa accepte postul vacant.



Conform surselor citate, cei doi ar putea analiza oferta in cursul acestei saptamaini.



Reprezentantii bursei din New York si Dennis Weatherstone nu au putut fi contactati pentru a oferi o declaratie in acest sens.



John Thain a fost presedintele grupului Goldman Sachs din 1999 si este o personalitate cu o experienta indelungata pe Wall Street. El va prelua atributiile de director executiv al NYSE pe data de 15 ianuarie 2004.



Alegerea lui Thain a avut loc la o zi dupa ce Comisia americana pentru Operatiuni Bursiere (The Securities and Exchange Commission - SEC) a aprobat proiectul propus de John Reed pentru restructurarea administrativa a bursei.



Printre reformele propuse se numara conditia privind separarea pozitiei de director executiv de cea de presedinte, masura urmarind sa previna critici similare cu cele care au condus la demisia lui Richard Grasso.



Acesta a ocupat ambele functii, pentru care i s-ar fi cuvenit un salariu total de circa 188 de milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO