Business Internaţional

NUNTA REGALĂ | Prinţul Harry a devenit Duce de Sussex, iar după ceremonia religioasă Meghan Markle va purta titlul de Ducesă de Sussex | VIDEO LIVE

"Regina (Elizabeth a II-a, n.r.) i-a oferit cu bucurie, astăzi, un ducat prinţului Harry de Wales. Titlurile sale vor fi duce de Sussex, conte de Dumbarton şi baron de Kilkeel", potrivit unui comunicat.

"Prinţul Harry devine astfel alteţa sa regală ducele de Sussex, iar doamna Meghan Markle, prin căsătorie, va deveni alteţa sa regală ducesa de Sussex", se arată în acelaşi comunicat.

 

Titlul de duce este cel mai înalt în ierarhia nobilimii britanice. De obicei, fiilor regali li se oferă titluri care sunt asociate celor trei provincii istorice - Anglia, Scoţia şi Irlanda - care au format Regatul Unit.

Cu câteva ore înainte de nunta sa din 2011, prinţul William, fratele şi cavalerul de onoare al prinţului Harry, a devenit duce de Cambridge, conte de Strathearn şi baron de Carrickfergus.

Sussex este un comitat istoric pe coasta de sud-est a Marii Britanii, având aproximativ 1,6 milioane de locuitori. Numele derivă din termenii "saxonii de sud", iar cel mai important oraş al regiunii este Brighton.

Totodată, Dumbarton se află pe partea nordică a râului Clyde, în Scoţia, iar Kilkeel este un mic oraş pescăresc din Irlanda de Nord.

În Scoţia, viitorii miri vor fi numiţi conte şi contesă de Dumbarton.

Sussex a devenit ducat în 1801, când prinţul Augustus Frederick, cel de-al şaselea fiu al regelui George al III-lea, a primit acest titlu.

Cel de-al treilea fiu al reginei Victoria, prinţul Arthur, a devenit conte de Sussex în 1874, dar titlul a dispărut după moartea nepotului acestuia, în 1943.

Căsătoria prinţului Harry, sâmbătă, de la ora locală 12.00, la capela St. George din Windsor, se anunţă a fi cel mai urmărit eveniment de gen al anului în Marea Britanie.

Aproximativ 600 de persoane au fost invitate la ceremonia de căsătorie a cuplului format din prinţul Harry al Marii Britanii, în vârstă de 33 de ani, şi Meghan Markle, în vârstă de 36 de ani.

Cei 600 de invitaţi vor participa la ceremonia de căsătorie care va avea loc la capela Saint George, ce va fi urmată de un banchet oferit de bunica prinţului, regina Elizabeth a II-a, la St George's Hall.

Ulterior, circa 200 de oaspeţi sunt aşteptaţi la o recepţie privată oferită la Frogmore House de tatăl prinţului Harry, prinţul moştenitor Charles.

Prinţul Harry şi logodnica sa, Meghan Markle, au o relaţie din iulie 2016 şi s-au logodit în noiembrie 2017.

În martie, Meghan Markle a fost botezată în Biserica anglicană, într-o ceremonie secretă, la care au asistat logodnicul ei şi câţiva membri ai familiei acestuia. Convertirea la acest rit era necesară înainte de căsătoria cu prinţul Harry, nepotul reginei Elizabeth a II-a. Regina este, printre altele, şi şef al Bisericii anglicane. Markle, care era protestantă, a primit confirmarea imediat după botez.

Totodată, regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii şi-a dat consimţământul formal pentru căsătoria prinţului Harry. "Îmi dau consimţământul pentru (încheierea) unui contract de căsătorie între nepotul meu iubit Harry Charles Albert David de Wales şi Rachel Meghan Markle", a scris regina într-o scrisoare transmisă pe 14 martie Consiliului său privat.

Potrivit legii britanice, persoanele care figurează între primii şase moştenitori în ordinea de succesiune la tron trebuie să obţină consimţământul formal al reginei înainte de căsătorie. În prezent, prinţul Harry este al şaselea în ordinea de succesiune, după tatăl său, prinţul Charles, fratele său, prinţul William, şi copiii pe care acesta îi are cu ducesa Catherine, prinţul George, prinţesa Charlotte şi prinţul Louis.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.