Business Internaţional

Nume de cod controversat atribuit lui Obama pe durata vizitei în Londra

 Nume de cod controversat, atribuit lui Barack Obama pe durata vizitei în Marea Britanie

Autor: Mihai Draghici - Mediafax

25.05.2011, 12:50 1264

Scotland Yard i-a atribuit preşedintelui SUA, Barack Obama,numele de cod "Chalaque" - "cel care face pe deşteptul", pe duratavizitei efectuate în Marea Britanie, informează Daily Mail, înediţia electronică.

Atribuirea acestui nume de cod a stârnit o serie de comentarii,expresia de origine indiană fiind considerată "uşorofensatoare".
Indarjit Singh, un expert în dialecte indiene, a explicat că acestcuvânt este folosit "atunci când se vrea denigrarea unei persoanecare se crede prea deşteaptă".

Un alt specialist afirmă că expresia, provenind din dialectul urdu(statul indian Punjab), nu este o insultă, dar ar putea fi "uşorofensatoare", explicând că ar mai putea însemna şi "obraznic" sau"viclean".

Surse de la Scotland Yard au declarat că numele de cod suntgenerate în mod aleatoriu de calculator, însă presa britanică seîntreabă de ce totuşi nu se aleg alte cuvinte care să fie mai puţinofensatoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO