Business Internaţional

Numărul deceselor şi al infecţiilor cauzate de coronavirus, în creştere, în Iran

Numărul deceselor şi al infecţiilor cauzate de...

Autor: Marinela Sarbu

29.02.2020, 14:10 66

Iranul a anunţat, sâmbătă, creşterea numărului de decese cauzate de noul coronavirus la 43, iar numărul total de persoane infectate a ajuns la 593, potrivit Reuters.

„Din păcate, nouă persoane au murit din cauza virusului în ultimele 24 de ore. Numărul morţilor este acum 43. Noile cazuri infectate confirmate până ieri sunt 205, ceea ce face ca numărul total de persoane infectate să fie 593”, a declarat Kianush Jahanpur, un oficial al Ministerului Sănătăţiii pentru televiziunea de stat iraniană.

Câţiva oficiali de rang înalt, inclusiv un vice-ministru, un ministru adjunct al Sănătăţii şi cinci parlamentari, au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Presa iraniană a raportat sâmbătă că un parlamentar, ales în scrutinul din 21 februarie, a murit din cauza coronavirusului.

Iranul, care are cel mai mare număr de decese în afara Chinei, a ordonat închiderea şcolilor până marţi, iar guvernul a prelungit închiderea universităţilor şi interzicerea concertelor şi evenimentelor sportive cu o săptămână.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO