Business Internaţional

Numărul de cazuri de Covid-19 continuă să crească în rândurile copiilor din Statele Unite, unde şcolile sunt deschise deja de câteva săptămâni: De la începutul anului şcolar, au fost închise peste 1.000 de instituţii americane de învăţământ

SUA numără astăzi 40,8 milioane de infecţii şi peste 660.000 de decese cauzate de coronavirus

SUA numără astăzi 40,8 milioane de infecţii şi peste 660.000 de decese cauzate de coronavirus

Autor: Eduard Ivanovici

06.09.2021, 14:56 168

Răspândirea contagioasei variante Delta a generat haos în ceea ce priveşte planurile de reîntoarcere la şcoală din Statele Unite, zeci de mii de elevi revenind temporar la modelul digital de învăţare, relatează The Wall Street Journal.

De la sfârşitul lunii iulie, care a marcat începutul anului şcolar din SUA, au fost închise din cauza coronavirusului cel puţin 1.000 de şcoli din 31 de state , conform Burbio, un serviciu de date care monitorizează închiderea instituţiilor de învăţământ din 1.200 de districte americane.

Deciziile au afectat în mod special şcolile din sudul Statelor Unite, unde şcolile s-au deschis mai devreme prin comparaţie cu alte regiuni ale ţării.

În Mississippi, 13.715 elevi au fost diagnosticaţi pozitiv cu Covid-19 de la începutul lui august încoace, 20.000 de elevi intrând în carantină în ultimele trei săptămâni ale lunii. În New Mexico, aproape 10% din cei 317.000 de elevi au petrecut timp în carantină. Iar în Georgia, peste jumătate din focarele înregistrate în săptămâna 20-27 august au fost asociate cu instituţiile de învăţământ ale statului.

Majoritatea şcolilor refuză să lanseze planuri de urgenţă şi se concentrează în schimb asupra unor soluţii care încearcă să ţină clasele deschise în ciuda focarelor, perioadelor de carantină şi lipsei de personal. Administratorii instituţiilor răspund în faţa sporadicelor focare prin măsuri precum obligativitatea purtării măştii faciale şi testarea frecventă a elevilor, încurajându-şi între timp angajaţii să se vaccineze împotriva virusului.

WSJ scrie că este extrem de dificil să evaluezi precis gradul în care şcolile au fost lovite de coronavirus, în mare parte din cauza diferenţelor de raportare a datelor. Însă potrivit unei analize citate de publicaţia americană, numărul infecţiilor din rândurile elevilor a urcat rapid în statele în care copiii s-au întors de câteva săptămâni la şcoală.

Un studiu publicat săptămâna trecută de Centrul pentru Controlarea şi Prevenirea Bolilor (CDC) arată cât de uşor se poate răspândi varianta Delta în situaţiile de învăţământ în care nu sunt urmate protocoalele de siguranţă. Într-o şcoală primară din California, un profesor infectat – care nu purta mască de protecţie şi nu se vaccinase anti-Covid – a răspândit virusul către jumătate din elevii prezenţi în clasa alăturată la sfârşitul lunii mai.

Studiu: Oamenii care au contractat coronavirusul la începutul pandemiei au şanse mai mici de infectare cu varianta Delta prin comparaţie cu persoanele vaccinate cu Pfizer

În total, contactul cu un singur profesor infectat a produs încă 26 de cazuri în interiorul şcolii. În acest context, CDC recomandă folosirea măştilor faciale în interior pentru toţi studenţii şi angajaţii şcolilor, indiferent dacă s-au vaccinat sau nu.

Potrivit Worldometers, SUA au numărat peste 96.000 de cazuri în ultimele două zile, la care se adaugă aproape 1.000 de decese cauzate de SARS-CoV-2. Autorităţile americane au administrat până acum peste 374 de milioane de doze, suficient pentru 58% din populaţia ţării, conform Bloomberg.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO