Business Internaţional

Numărul angajaţilor în Marea Britanie este în creştere: Rata angajării a ajuns la 76,2%, iar rata şomajului a ajuns la cel mai redus nivel din 1975

Numărul angajaţilor în Marea Britanie este în...

Autor: Teona Tomoiaga, Mediafax

17.12.2019, 16:30 986

În Marea Britanie, rata angajării a ajuns la 76,2%, iar rata şomajului este de 3,8%, cel mai scăzut nivel din ianuarie 1975, potrivit datelor Oficiului Naţional de Statistică (ONS), transmite Reuters.

Angajatorii britanici au angajat neaşteptat de mult personal în perioada august-octombrie 2019, cele trei luni dinaintea termenului-limită pentru Brexit, 31 octombrie, în timp ce prognozele sugereau că piaţa muncii îşi va păstra o mare parte din forţă.

Datele oficiale de marţi arată că numărul angajaţilor din Marea Britanie au crescut cu 24.000, în perioada menţionată, până la 32.8 milioane.

Totodată, numărul şomerilor a scăzut cu 13.000 persoane, până la 1.281 milioane de persoane.

Economia Marii Britanii a înregistrat, în octombrie, cel mai lent ritm de creştere din ultimii şapte ani, potrivit datelor de săptămâna trecută, din cauza tensiunilor comerciale la nivel global, care au afectat economia mondială, precum şi de abordările privind Brexitul.

Oficiul Naţional de Statistică a informat că veniturile totale, inclusiv bonusurile, au crescut în ritm anual cu 3,2%, încetinind brusc de la 3,7%, cât se înregistra în perioada august-octombrie. Cu toate acestea, ONS a precizat că această încetinire s-a produs pe fondul unor plăţi semnificate ale bonusurilor în luna octombrie a anului trecut, astfel comparaţia fiind distorsionată.

Excluzând bonusurile, creşterea salariilor a încetinit până la 3,5%, de la 3,6% în cele trei luni.

„Salariile continuă să crească în termeni reali, dar ritmul a încetinit în ultimele luni”, a declarat David Freeman (ONS)ocurile de muncă vacante au fost cele mai mici din cele trei luni până în august 2017 la 794.000, ceea ce sugerează că angajatorii sunt precauţi cu privire la angajare.

Locurile de muncă vacante au scăzut, anul acesta, în perioada precizată, la 794.000, ceea ce sugerează că angajatorii sunt precauţi cu privire la angajare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO