Business Internaţional

Numărul 3 în topul bogaţilor din China va construi cele mai scumpe platouri de filmare din istorie

Numărul 3 în topul bogaţilor din China va construi...

Autor: Octavian Calei

23.09.2013, 16:32 396

Unul dintre cei mai bogaţi chinezi, Wang Jianlin, a anunţat că va construi prin intermediul companiei sale, Dalian Wanda Group, un platou de filmări pe coasta de est a Chinei în valoare de 6 miliarde de euro, Wang menţionând că acesta este cel mai scump proiect pentru un studio derulat vreodată în industria filmelor şi televiziunii, scrie The Guardian.

Actori importanţi precum John Travolta, Nicole Kidman şi Leonardo DiCaprio au fost prezenţi duminică alături de magnatul imobiliarelor Wang Jianlin în oraşul Qingdao când acesta a dezvăluit presei planurile sale pentru construirea celui mai scump studio pentru filmări.

Platourile Oriental Movie Metropolis vor fi gata în 2017 şi vor include 20 de studiouri de sunet, primul studio subacvatic din lume, un complex imens pentru şedinţe şi expoziţii, un mall cu parc de distracţii în interior şi şapte hoteluri. Proiectul include şi un club de iaht cu o capacitate de 300 de ambarcaţiuni.

Cu toate acestea, Oriental Movie Metropolis nu va candida pentru cel mai mare platou de filmări din lume, acest titlu fiind deţinut de Ramoji Film City din Hyderabad, India.

Proiectul marchează un pas important în creşterea influenţei continentului asiatic pe scena culturală globală.

Wang este dezvoltator imobiliar şi are o avere de 6,3 mld. euro, care îl plasează pe locul trei în topul celor mai bogaţi oameni din China. El a făcut valuri în presa internaţională anul trecut, în urma achiziţionării lanţului american de cinematografe AMC pentru suma de 2,6 mld. dolari.

Chinezul, în vârstă de 58 de ani, a devenit interesat de industria cinematografică, finanţând producţia Man of Tai Chi, regizată de Keanu Reeves, şi drama istorică The Palace.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO