Business Internaţional

Nu scapă nimeni: Chinezii au trecut la companiile de ride-hailing. Didi şi alte 10 companii au fost chemate la interogatoriu cu privire la o serie de „comportamente ilegale”

Nu scapă nimeni: Chinezii au trecut la companiile de...

Autor: Alex Ciutacu

02.09.2021, 13:41 207

Autorităţile de reglementare din China au chemat companiile de ride-hailing să dea explicaţii cu privire la o serie de practici care încalcă regulementele oficiale, iar printre cele 11 firme chemate se numără şi Didi, potrivit CNBC.

Ministerul Transporturilor împreună cu mai multe autorităţi de reglementare – inclusiv autoritatea pentru funcţionarea pieţelor şi autoritatea responsabilă pentru spaţiul digital – au interogat reprezentanţi ai companiilor de ride-hailing, printre care Didi, T3 şi Meituan.

Autorităţile susţin că platformele au început să înroleze şoferi şi vehicule care nu au primit autorizaţiile de funcţionare necesare.

„Trebuie ca aceste platforme să îşi verifice problemele, să corecteze comportamentele ilegale, să susţină o funcţionare a pieţei în conformitate cu regulile de concurenţă, şi să genereze un mediu sigur pentru o dezvoltare sănătoasă a industriei de ride-hailing”, a anunţat ministerul Transporturilor.

Acelaşi minister a declarat că firmele de ride-hailing interogate de autorităţi au promis că îşi vor rezolva toate problemele şi nu vor mai înrola şoferi neautorizaţi.

Didi era deja sub lupa autorităţilor din China, care au deschis o anchetă cu privire la securitatea cibernetică în platformă, la doar câteva zile după ce compania s-a listat pe bursa americană în luna iunie.

Gigantul de ride-hailing acoperă circa 90% din piaţa chineză, iar în luna iulie i-a fost interzis să mai înroleze utilizatori noi. În acest context, rivalii Didi au lansat oferte şi reduceri pentru a atrage utilizatori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO