Business Internaţional

Nu este deloc linişte în cea mai mare economie din Europa: Austeritatea face victime la cele mai mari două bănci germane

Nu este deloc linişte în cea mai mare economie din...

Autor: Catalina Apostoiu

06.04.2017, 00:04 710
Mai mulţi executivi de top ai Deutsche Bank au demisionat după ce cea mai mare bancă a Germaniei şi-a redus bonusurile pentru al doilea an consecutiv, în timp ce Commerzbank, a doua mare bancă germană, a anunţat eliminarea a 7.800 de poziţii pe piaţa locală.

Deutsche Bank, singura bancă de investiţii a Europei care poate rivaliza cu giganţii americani, a renunţat la plata bonusurilor pentru executivii săi de top şi a redus plăţile variabile pentru alţi senior executivi în condiţiile în care CEO-ul său John Cryan încearcă să reconsolideze capitalul băncii erodat de amenzi pentru nereguli. Din cauza lipsei de claritate cu privire la plăţi, băncii germane i-ar putea fi mai dificil să-şi păstreze executivii de top, iar amploarea impactului va deveni probabil vizibilă în această lună, potrivit unor surse apropiate băncii, citate de Bloomberg.

Commerzbank, a doua mare bancă a Germaniei, a anunţat eliminarea a 7.800 de poziţii în Germania ca parte a unui proces de restructurare anunţat anul trecut, scrie Reuters citând publicaţia germană Handelsblatt.

Citând un document intern, Handelsblatt notează că reducerile de personal vor afecta aproape fiecare segment al băncii. Commerzbank anunţa în luna septembrie a anului trecut că va elimina 9.600 de locuri de muncă, peste o cincime din personalul său, însă sindicatul Verdi a declarat că volumul total al disponibilizărilor ar putea fi mai mic.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO