Business Internaţional

Noul star al economiei americane. Cine este Gene Sperling, economistul pe care preşedintele Joe Biden vrea să îl pună în fruntea celui mai mare program de stimulare din istoria SUA, de 1,9 trilioane dolari

Sperling este singurul om care a condus Consiliul Economic  al Casei Albe sub doi preşedinţi

Sperling este singurul om care a condus Consiliul Economic al Casei Albe sub doi preşedinţi

Autor: Eduard Ivanovici

15.03.2021, 14:20 333

Preşedintele american Joe Biden îl va numi pe Gene Sperling în fruntea proiectului de lege de 1,9 trilioane de dolari, una dintre cele mai mari măsuri de stimulare a economiei din istoria Statele Unite, transmite agenţia de ştiri Reuters.

Sperling, un consilier economic de top pentru foştii preşedinţi democraţi Barack Obama şi Bill Clinton, a fost ales datorită experienţei pe care o deţine în crearea locurilor de muncă şi în alimentarea creşterilor economice din timpul perioadelor de regres.

„Nu există o persoană care să ştie mai multe despre modul în care funcţionează guvernul federal şi nu există cineva mai calificat pentru a prelua conducerea planului de salvare”, spune un oficial al Case Albe.

Biden a semnat joi pachetul de stimulare, într-o mişcare prin care intenţionează să şteargă din impactul generat pandemia de coroanvirus, care a curmat 547.234 de vieţi în SUA, conform Worldometers.

Programul va oferi 1.400 de dolari pentru majoritatea populaţiei ţării şi va include un pachet de susţinere în valoare de 350 de miliarde de dolari pentru guvernele locale, urmând să extindă creditele fiscale pentru părinţi şi să aducă o nouă rundă de finanţări pentru procesele de distribuire a vaccinurilor anti-COVID-19.

Într-o carte publicată anul trecut – „Economic Dignity”/„Demnitate Economică” –, Sperling a cerut dezvoltarea unei abordări ce pune accentul pe natură şi calitatea muncii şi le oferă oamenilor un sentiment reînnoit de însemnătate şi siguranţă, refuzând concentrarea asupra unor indicatori precum produsul intern brut (PIB).

Sperling, care a ocupat funcţia de consilier economic în timpul campaniei prezidenţiale a lui Joe Biden, este singura persoană care a condus Consiliul Economic al Casei Albe sub doi preşedinţi.

„Deţine un palmares de traducere a unui set de politici complexe în rezultate tangibile pentru familiile muncitoare şi din clasa de mijloc”, spune oficialul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO