Business Internaţional

Noul sef de la SEC promite ca va fi mai dur

20.02.2003, 00:00 9

William Donaldson, noul sef de la SEC, organismul de reglementare a pietelor financiare din Statele Unite, promite ca va inaspri sanctiunile impotriva celor care incalca reglementarile in vigoare, pentru a proteja mai bine micii investitori.
In discursul sau, imediat dupa ce a fost numit oficial la sefia SEC, Donaldson a subliniat importanta restabilirii increderii generale referitoare la practicile de afaceri ale sectorului corporatist american.
"Vom pretinde responsabilitate din partea comunitatii de afaceri si a lumii financiare", spune Donaldson. "Ne vom intari structura pietelor financiare care vor deveni mai eficiente, mai transparente si mai accesibile tuturor investitorilor".
Increderea investitorilor in companiile americane a fost spulberata de o serie de scandaluri financiare de mari proportii, printre care se numara Enron si WorldCom. Seful de la SEC spune acum ca este responsabilitatea celor care se afla la conducerea corporatiilor si a institutiilor financiare sa fie "lideri adevarati".
"Ca presedinte al SEC, ma voi asigura ca vor crea un nou mediu de afaceri pe principii de incredere si integritate, care nu se rezuma doar la respectarea normelor legale".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO