Business Internaţional

Noul şef de cabinet al premierului maghiar Viktor Orban: Guvernul va insista cu creşterea salariului minim. Ungaria nu va adopta euro în următorii patru ani

Noul şef de cabinet al premierului maghiar Viktor Orban:...

Autor: Bogdan Cojocaru

09.05.2018, 00:00 330

Guvernul maghiar intenţionează să aplice noi măsuri de stimulare fiscală pentru a ţine creşterea economică la peste 4%, a declarat într-un interviu pentru Reuters Gergely Gulyas, noul şef de cabinet al premierului maghiar Viktor Orban.

„De la sectorul agricol la industrie, la producătorii de utilaje şi până la construcţii, am vrea să vedem că această dezvoltare este amplă”, a afirmat Gulyas. El a precizat  că noul guvern condus de vechiul premier Orban va insista cu creşterea salariului minim pe economie, ale cărei efecte s-au răspândit în economie, ajutând ca partidul lui Orban să rămână la putere.

Consilierul a exclus un conflict în stil polonez cu autorităţile Uniunii Europene privind statul de drept. În ceea ce priveşte adoptarea euro, Gulyas a spus că majorările salariale şi creşterea economică puternică pot ajuta Ungaria să ajungă mai repede la standardele de viaţă mai ridicate din vest. Însă consilierul apreciază că intrarea în zona euro este improbabilă în următorii patru ani.

„Pentru moment, există un consens în rândul economiştilor că ar trebui să intrăm în zona euro când ajungem la 80-90% din standardul mediu de trai din UE.” În prezent, Ungaria este la 69% din media UE. „Ar trebui să intrăm în zona euro când acest lucru serveşte mai bine intereselor economiei ungare şi cetăţenilor”, a mai spus Gulyas. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO