Business Internaţional

Noul preşedinte SUA schimbă direcţia în lupta cu pandemia. Joe Biden a pregătit o nouă strategie naţională contra coronavirus

Noul preşedinte SUA schimbă direcţia în lupta cu...

Autor: Mediafax

21.01.2021, 14:38 105

Noul preşedinte al SUA, Joseph Biden, a pregătit o strategie naţională de contracarare a pandemiei, care prevede obligativitatea purtării măştilor în anumite cazuri, intensificarea testărilor şi vaccinărilor, dar şi planuri de redeschidere a şcolilor şi companiilor, relatează Associated Press.

"Trebuie să le cerem americanilor să aibă propriile contribuţii. Învingerea coronavirusului necesită un efort naţional coordonat", afirmă Jeff Zients, coordonatorul prezidenţial pentru măsurile antiepidemice.

De asemenea, preşedintele Joseph Biden va emite o ordonanţă pentru reducerea inegalităţilor în comunităţile minoritare.

În privinţa măsurilor antiepidemice, oficiali de la Casa Albă au denunţat lipsa de cooperare a fostei Administraţii Donald Trump în perioada de tranziţie. Oficiali de la Washington acuză că nu au toate datele privind distribuirea vaccinurilor anti-Covid-19.

"Intrăm în ceea ce ar putea fi cea mai dură şi cea mai letală perioadă a virusului", a declarat preşedintele Joseph Biden în discursul rostit la ceremonia de învestire.

Ordonanţa executivă privind purtarea măştilor se va aplica în aeroporturi şi avioane, în nave, autobuze, trenuri şi alte mijloace de transport public. De asemenea, măştile sunt obligatorii în spaţii instituţionale federale. Persoanele care merg în SUA vor trebui să prezinte rezultate negative la teste de coronavirus şi să intre în carantină.

Noua Administraţie de la Washington intenţionează să vaccineze 100 de milioane de persoane în primele 100 de zile de mandat.

Joseph Biden aşteaptă aprobarea de către Congres a unui nou plan de asistenţă socială şi economică în valoare de 1.900 de miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO