Business Internaţional

Noul epicentru din Statele Unite: California a întrecut New York-ul în ceea ce priveşte numărul de cazuri cu COVID-19

Noul epicentru din Statele Unite: California a întrecut...

Autor: Eduard Ivanovici

23.07.2020, 13:48 18755

Cazurile cu coronavirus au ajuns la 409.000 în California, întrecând astfel New York-ul, epicentrul original al pandemiei în Statele Unite, scrie France24.

Totuşi, New York-ul are în continuare cel mai mare număr de decese datorate coronavirusului în Statele Unite şi de patru ori mai mult decât datele raportate în California, iar rata de infecţii este de 2.100 per 100.000 de oameni, de două ori mai mult decât cifrele înregistrate de autorităţile californiene.

Statul New York are o populaţie de aproape 19,5 milioane de locutori, în timp ce California este de departe cel mai populat stat american, cu aproximativ 40 de milioane de oameni.

California a reuşit la începutul pandemiei să controleze numărul de infecţii, însă cazurile au crescut într-un ritm alarmant în ultimele săptămâni. Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) spune că ratele de infecţie sunt de 10 ori mai mari decât cifrele raportate în majoritatea regiunilor din Statele Unite între finalul lunii martie şi începutul lui mai.

De-a lungul lunilor mai şi iunie, California şi-a redeschis treptat economia, urmând să fie create 558.000 de locuri de muncă înainte să fie relansate măsurile de distanţare socială.

Cu o populaţie de 330 de milioane de locuitori, Statele Unite au efectuat peste 50 de milioane de teste, însă China este lider detaşat la acest capitol, a doua economie a planetei înregistrând peste 90 de milioane de teste.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO