Business Internaţional

Noua Zeelandă înregistrează un număr record de cazuri noi de COVID-19

Noua Zeelandă înregistrează un număr record de cazuri...

Autor: Andreea Tobias

06.11.2021, 11:28 88

Lăudată la nivel mondial pentru că a eradicat COVID-19, în Noua Zeelandă cazurile noi de coronavirus depăşesc 200 pentru prima dată în pandemie.

Cele 206 noi infecţii zilnice din Noua Zeelandă au depăşit sâmbătă pragul de 200 de cazuri pentru prima dată în timpul pandemiei de coronavirus, în momentul în care naţiunea se străduieşte să îşi vaccineze populaţia de 5 milioane de locuitori, conform Reuters.

Cel mai populat oraş, Auckland, care a raportat 200 dintre noile cazuri, plasat în lockdown de la jumătatea lunii august, se luptă cu un focar al variantei infecţioase Delta. Totuşi, este de aşteptat ca restricţiile să fie relaxate aici luni.

„Nu îi vom ţine pe locuitorii din Auckland izolaţi în Auckland în această perioadă, pur şi simplu nu putem face acest lucru", a declarat prim-ministrul Jacinda Ardern.

Ministerul Sănătăţii a precizat că 78% dintre neozeelandezii cu vârsta de peste 12 ani au fost complet vaccinaţi, în timp ce 89% au primit o primă doză de vaccin până vineri.

Cândva lăudată la nivel mondial pentru că a eradicat COVID-19, Noua Zeelandă nu a reuşit să învingă focarul Delta din Auckland.

Cu toate acestea, Noua Zeelandă s-a descurcat mult mai bine decât multe alte ţări, cu restricţii severe care au menţinut infecţiile la puţin sub 7.000 şi un bilanţ de 31 de decese.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO