Business Internaţional

Noua ispită a investitorilor pe piaţa din SUA: Sectorul de biotehnologie

Noua ispită a investitorilor pe piaţa din SUA: Sectorul...

Autor: Alex Ciutacu

18.01.2020, 23:01 564

Investitorul Dixon Boardman, un veteran al industriei fondurilor de investiţi, lansează un fond dedicat companiilor de biotehnologie într-o încercare de a capitaliza unul dintre cele mai performante sectoare ale burselor americane, potrivit FT.

Boardman, care a înfiinţat Optima Fund Management în 1988, plănuieşte să lanseze un fond prin care să investească într-un coş de cinci fonduri de hedging dedicate sectorului de biotehnologie.

Decizia vine în contextul în care sectorul de biotehnologie din componenţa S&P s-a dublat din februarie 2016 până în prezent. Printre companiile din acest sector se numără companii care au beneficiat de atenţia pieţei de fuziuni şi achiziţii, un astfel de exemplu fiind Array BioPharma, care a fost achiziţionată anul trecut de Pfizer într-o tranzacţie de 11,4 miliarde dolari. În acelaşi timp, sectorul este împânzit şi de companii mai mici şi neprofitabile.

„Cred că sectorul de biotehnologie este o zonă extrem de dinamică, care a câştigat mult potenţial de creştere, în care evaluările companiilor sunt rezonabile, cererea creşte şi în care FDA-ul (autoritatea de supraveghere în sectorul farma şi cel de alimente - n.r.) a început să emită mai multe aprobări în ultimii ani (...) Nu este foarte diferit de locul în care era sectorul de tehnologie din SUA la mijlocul anilor 90”, spune Dixon Boardman, 74 ani.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO