Business Internaţional

Northern Rock ar putea pierde ajutorul Bancii Angliei

20.11.2007, 19:54 11

Oficialii creditorului britanic Northern Rock au declarat ca propunerile pe care le-au primit pana acum din partea unor potentiali investitori sunt "considerabil sub actualul pret al actiunilor bancii", scrie BBC News.
Doua companii, Virgin Group si Olivant Advisers, au depus oferte de preluare a bancii. Oficialii bancii au anuntat ca se asteapta sa primeasca si alte oferte.
Pe de alta parte, guvernul a anuntat ca nu este sigur ca vreunul dintre ofertantii Northern Rock va avea acces la imprumuturile de urgenta in valoare de 24 de miliarde de lire sterline (33,5 mld. euro) oferite de Banca Angliei dupa luna februarie.
Guvernul a adaugat insa ca este "dispus sa discute" orice propunere privitoare la implicarea in continuare a Bancii Angliei, trezoreriei si autoritatile financiare britanice.
In acelasi timp, trezoreria a avertizat ca sprijinul pe care
l-a oferit bancii reprezinta ajutor de stat conform reglementarilor UE si s-ar putea dovedi a fi ilegal. Northern Rock anuntase ca termen limita pentru depunerea de oferte de achizitionare ziua de vineri a saptamanii trecute.
Comentariile au survenit in contextul in care cancelarul Alistair Darling a evidentiat pozitia guvernului cu privire la posibila vanzare a Northern Rock.
Costurile si riscurile asociate cu Northern Rock ar trebui "suportate in cea mai mare masura posibila" de actualii si viitorii furnizori de capital, au anuntat reprezentantii trezoreriei, semn ca contribuabilii ar putea suferi pierderi in urma problemelor inregistrate de banca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO