Business Internaţional

Nongfu Spring, producătorul chinez de apă îmbuteliată, l-a transformat pe fondatorul companiei în cel mai bogat om din China, cu o avere netă de 57,2 miliarde de dolari

Nongfu Spring, producătorul chinez de apă...

Autor: Eduard Ivanovici

24.09.2020, 13:31 478

Joi, fondatorul producătorului de apă îmbuteliată Nongfu Spring – Zhong Shanshan – a devenit cel mai bogat om din China, cu o avere netă de 57,2 miliarde de dolari, depăşindu-i astfel pe fostul CEO Alibaba Jack Ma şi Pony Ma, preşedintele Tencent.

Zhong este acum al şaptesprezecelea cel mai bogat om al planetei, clasându-se imediat sub fondatorii Google – Larry Page şi Sergey Brin. Miliardarul chinez deţine 84,4% din producătorul de apă îmbuteliată, potrivit CNBC.

În plus, Zhong deţine un parte semnificativă din Wantai Biological, o companie farmaceutică care susţine că dezvoltă un vaccin de combatere a coronavirusului. Acţiunile Wantai au crescut cu 2.000% de la debutul pe bursa din Shanghai din aprilie.

În China, ofertele publice iniţiale (IPO) au produs 24 de miliardari noi în prima jumătate a anului, iar listarea companiei Nongfu – fondată în 1996 – a creat aproxiamtiv 68 de milionari. Companiile chineze au strâns anul acesta aproape 60 de miliarde de dolari prin vânzarea acţiunilor, de două ori mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2019.

Capitalizarea Nongfu Spring atinge în prezent 24,4 miliarde de dolari, iar valoarea de piaţă a Wantai Biological depăşeşte 10 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO