Business Internaţional

Noi dezvăluiri din Panama Papers: A fost făcută publică o bază de date de 214.000 de offshore-uri

Noi dezvăluiri din Panama Papers: A fost făcută...

Autor: Ştefan Stan

10.05.2016, 11:17 236

Consortiul Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţii a publicat astăzi o bază de date care dezvăluie aproape 214.000 de entităţi offshore create în 21 de jurisdicţii, de la Nevada până la Hong Kong şi Insulele Virgine Britanice, în cele mai noi descoperiri din scandalul Panama Papers.

Datele sunt cele mai ample eliberate vreodată legate de companiile offshore şi de oamenii din spatele acestora. Acestea includ, când sunt disponibile, numele proprietarilor structuroilor.

Baza de date de asemenea are informaţii legate de peste 100.000 de alte entităţi offshore pe care ICIJ le-a făcut publice în 2013.

Noile date făcute publice reprezintă numai o parte din Panama Papers, ”dosar” care curpinde peste 11,5 milioane de documente secrete de la firma de avocatură Mossack Fonseca.

ICIJ nu publică încă în totalitate documentele sparte şi nu divulgă documente neprocesate sau informaţii personale. Baza de date conţine multe informaţii despre proprietarii companiilor offshore, intermediari şi jurisdicţii, dar nu dă detalii despre conturile bancare, e-mailuri sau tranzacţiile financiare care apar în documente.

Având în vedere noile date făcute publice, peste 360.000 de nume de persoane şi companii din spatele structurilor offshore au fost făcute publice. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO