Business Internaţional

Noi creşteri pentru Bitcoin după un alt tweet al lui Elon Musk: Miliardarul ia în calcul readoptarea monedei ca metodă de plată pentru maşinile Tesla

Preţul unei acţiuni Tesla ajunge înainte şedinţei de tranzacţionare de astăzi la aproape 610 dolari, faţă de 729 la începutul anului

Preţul unei acţiuni Tesla ajunge înainte şedinţei de tranzacţionare de astăzi la aproape 610 dolari, faţă de 729 la începutul anului

Autor: Eduard Ivanovici

14.06.2021, 15:10 240

Preţul unui Bitcoin a crescut considerabil după ce CEO-ul Tesla Elon Musk a declarat că producătorul de maşini electrice ar putea accepta tranzacţiile în cea mai valoroasă criptomonedă a lumii, transmite CNBC.

În 24 de ore, Bitcoin-ul a sărit de la 34.880 la 39.095 de dolari, plus 9%. De la începutul anului, preţul unui Bitcoin a crescut cu 30%, însă traseul a fost presărat în mod constant cu perioade de volatilitate. De la un maxim istoric de 64.839 la jumătatea lunii aprilie, moneda s-a apropiat luna trecută de 30.000 de dolari.

Rezultatele din weekend au venit după ce Elon Musk a scris pe Twitter că Tesla va relua tranzacţiile cu Bitcoin ”când va fi o confirmare a unei utilizări rezonabile de energie (-50%) din partea minerilor, cu un trend pozitiv pentru viitor.”

 
 

Compania a încheiat luna trecută achiziţia maşinilor din intermediul Bitcoin, citând temerile provocate de impactul climatic pe care îl exercită minarea criptomonedei.

Procesele de minare ale monedelor virtuale au nevoie de cantităţi masive de energie pentru a alimenta o serie de calculatoare puternice. Minarea de Bitcoin consumă mai multă energie decât ţări precum Finlanda şi Belgia, conform unui indice al Universităţii Cambridge.

Ultimele schimbări marchează un nou exemplu conform cărora piaţa crypto se mişcă puternic după scurtele comentarii ale miliardarului născut în Africa de Sud.

Ca parte a represaliilor lansate împotriva Bitcoin, regiunea Mongoliei Interioare din China – un hub major de minare de Bitcoin – a propus luna trecută un set de pedepse pentru societăţile şi indivizii implicaţi în minarea monedei virtuale.

Între timp, guvernul iranian a anunţat o interdicţie temporară pentru minarea de criptomonede până pe 22 septembrie, după ce autorităţile au declarat că penele de curent din capitala Teheran şi alte oraşe majore au fost declanşate în mare parte de activităţile crypto-minerilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO