Business Internaţional

Nike a bătut Adidas în Cupa Mondială la fotbal 2018

Nike a bătut Adidas în Cupa Mondială la fotbal 2018

Autor: Bogdan Cojocaru

13.07.2018, 00:00 732

Cu toate că a cheltuit milioane de dolari pentru a fi partener oficial al Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia, compania germană Adidas a pierdut în faţa eternului rival Nike în bătălia producătorilor de echipament sportiv care sponsorizează evenimentul.

Aceasta în condiţiile în care americanii n-au plătit organizatorului FIFA niciun ban, scrie Handelsblatt. Adidas a început campionatul ca sponsor pentru 12 echipe naţionale, cu două mai multe decât Nike. Însă producătorul german a început să aibă probleme încă din primele faze ale competiţiei, în care formaţiile favorite Germania, Spania şi Argentina au fost eliminate şi au plecat devreme acasă.

Americanii au deja trofeul în traistă. Ei sunt sponsorii finalistelor Franţa şi Croaţia şi ai Marii Britanii. Speranţele nemţilor au murit odată cu eliminarea Belgiei din semifinale. Aceasta înseamnă că Adidas va fi prezent în finală doar pe panourile publicitare. Şefii de la Nike sunt mulţumiţi. „Datorită rezultatelor bune ale echipelor noastre, tricourile numerotate se vând fenomenal“, spune Bert Hoyt, directorul operaţiunilor europene ale companiei americane. Tricourile unora dintre echipe au fost vândute toate. La Adidas însă, impulsul publicitar stagnează.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO