Business Internaţional

Nicolas Sarkozy: "Francois Hollande este noul preşedinte al Franţei"

Nicolas Sarkozy: "Francois Hollande este noul preşedinte al Franţei"

Foto: AFP

Autor: Mediafax

06.05.2012, 23:15 718

Francois Hollande este noul preşedinte al Franţei şi trebuie respectat, le-a spus Nicolas Sarkozy susţinătorilor săi, relatează AFP.

"Franţa are un nou preşedinte, este o alegere democratică, republicană. François Hollande este noul preşedinte al Franţei şi trebuie respectat", le-a spus Sarkozy simpatizanţilor săi, la Paris.

Preşedintele în exerciţiu Nicolas Sarkozy a evocat de asemenea un "rol diferit" pentru viitor.

Sarkozy a lăsat astfel să se înţeleagă că va face un pas înapoi în viaţa politică, fără a anunţa explicit că acesta este finalul carierei sale. Înainte de alegeri, în repetate rânduri, acesta a indicat că în caz de înfrângere, se va retrage din politică.

"O altă epocă se deschide, în această nouă epocă eu voi rămâne unul dintre voi şi vă veţi putea baza pe mine pentru a apăra ideile şi convingerile noastre. însă locul meu nu va mai putea fi acelaşi", a declarat acesta în faţa susţinătorilor.

"După 35 de ani de mandate politice, 10 ani de responsabilitate guvernamentală la cel mai înalt nivel, 5 ani la conducerea statului, rolul meu va fi acum diferit", a adăugat acesta.

Sarkozy a precizat că a "redevenit un francez printre francezi".

Conform institutului CSA, Hollande a obţinut 51,8 la sută din voturi faţă de 48,2 la sută pentru Nicolas Sarkozy. Conform Ipsos, socialistul a obţinut 51,9 la sută din voturi şi conform TNS 52 la sută.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO