Business Internaţional

Nicholas Maduro a anunţat organizarea unui refendum pentru crearea unei adunări constituţionale

Nicholas Maduro a anunţat organizarea unui refendum...

Autor: Olimpia Nicolae

02.06.2017, 09:18 79

Potrivit Guvernului socialist din Venezuela, opoziţia promovează violenţa şi refuză dialogul, astfel că nu a avut de ales decât să scuture structura puterii din Venezuela. Criticii preşedintelui au declarat că acesta este din ce în ce mai dictatorial şi are intenţia de a-şi aduce proprii susţinători în cadrul adunării generale şi de a evita alegerile pe care le-ar pierde cel mai probabil în timpul unei posibile recesiuni.

Venezuela se confruntă cu grave probleme economice din cauza inflaţiei galopante şi scăderii preţului petrolului, iar această situaţie a condus la ample proteste antiguvernamentale, soldate cu decesul mai multor manifestanţi.

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a ordonat chiar retragerea ţării din Organizaţia Statelor Americane (OAS, în contextul în care miniştrii de Externe ai statelor membre urmau să discute despre situaţia "îngrijorătoare" din Venezuela.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO