Business Internaţional

New York City Lite: După corononavirus, vor migra afacerile din marile oraşe înspre suburbii?

New York City Lite: După corononavirus, vor migra...

Autor: Alexandru Nanu

16.08.2020, 18:37 325

În contextul actual în care pandemia de coronavirus a dus la migraţia populaţiei din oraşe în suburbia, companiile discută despre o migrare a acestora dinspre oraşe înspre suburbii, context în care acestea ar trebuii să urmeze oamenii, scrie Financial Times.

Ultimii 20 de ani au fost o epocă de aur a marilor oraşe precum New York şi Londra. Pe măsură ce tinerii talentaţi au migrat în astfel de hub-uri, companiile au urmat acest trend, atrăgând pe rând tot mai multemulte talente. Rezultatul acestui fenoment a dus la apariţia unor metropele cau au fost centre de gravitaţie ale economiei globale.

În New York, nu trebuie să ne uităm decât la expansiunea accelerata din ultimii ani a companiilor mari din tehnologie, precum Google, Facebook şi Amazon.

Însă coronavirusul a pus aproape peste noapte această dinamică expansiune în discuţie şi a adus în prim plan un posibil exod către suburbiile care se ofileau, până acum, în umbra lor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO