Business Internaţional

Netflix schimbă regulile conţinuturilor online: Utilizatorii vor putea decide cum se termină serialele şi filmele lor preferate

Netflix schimbă regulile conţinuturilor online:...

Autor: Alex Ciutacu

01.10.2018, 17:30 857

Netflix se pregăteşte să lanseze o opţiune prin care utilizatorii vor decide modalitatea în care se termină un serial sau un film, potrivit Bloomberg.

Serviciul de streaming dezvoltă o serie de proiecte în premieră, unul dintre ele având particularitatea de a permite utilizatorului să stabilească modul în care evoluează povestea unui episod dintr-un serial sau a unui film, potrivit surselor citate de publicaţia americană.

Compania va lansa prima fază din aceste proiecte până la sfârşitul anului, potrivit surselor care au cerut să nu fie identificate deoarece discuţiile sunt private.

Utilizatorii vor putea alege propriul lor fir narativ într-unul dintre noile episoade ale serialului „Black Mirror” – care a câştigat un premiu Emmy. Serialul este faimos pentru explorarea şi prezentarea efectelor tehnologiei în societate. Sezonul cinci va fi lansat în luna decembrie.

 Netflix devine astfel pionier în această încercare de a personaliza conţinuturile clasice atât de mult încât să lase utilizatorii să aleagă deznodământul unei situaţii.

În contextul în care se extinde la nivel global, Netflix caută moduri de a atrage noi clienţi. Prin îmbinarea unor elemente din jocurile video cu televiziunea tradiţională, compania ar putea genera o formulă pe care o poate aplica pe mai multe conţinuturi proprii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO