Business Internaţional

Netflix, luat în vizor de analiştii de pe Wall Street: Rezultatele din ultimul trimestru pot scoate la iveală o serie de slăbiciuni structurale

Netflix, luat în vizor de analiştii de pe Wall Street:...

Autor: Eduard Ivanovici

18.01.2021, 15:29 221

Netflix va publica rezultatele din T4/2020 după încheierea şedinţei de tranzacţionare de marţi, analiştii aşteptându-se la un profit de 1,41 dolari per acţiune şi venituri de 6,62 miliarde de dolari.

Astfel, câştigul pe acţiune (EPS) va înregistra o creştere modestă de 8,4% prin comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2019, transmite Yahoo Finance.

Acţiunile au crescut cu 67% în 2020, însă ritmul a fost relativ slab în a doua jumătate a anului, iar gigantul american a raportat un minus de 8% în primele două săptămâni din 2021. Totodată, rivalii de la Walt Disney şi Roku s-au bucurat de estimări favorabile pe Wall Street.

De altfel, temerile cu privire la creşterile înregistrate de Netflix au înconjurat compania încă din luna iulie a anului trecut, iar unii analişti se aşteaptă ca 2021 să scoată la iveală o serie de slăbiciuni structurale. Divizia de investiţii a Bank of Montreal (BOM) a încurajat vânzarea acţiunilor Disney, în timp ce Daniel Salmon – analist BOM pe Wall Street – a declarat că acţiunile Disney vor termina luna decembrie într-o manieră relativ pesimistă.

Totuşi, firma de brokeraj Needham & Co din New York le-a sugerat clienţilor să vândă acţiunile Netflix şi să reorienteze spre Roku, platformă de streaming care a numărat anul trecut aproape 50 de milioane de utilizatori lunari activi în Statele Unite.

În prezent, părerea Wall Street-ului este relativ moderată, însă există voci care spun că abonaţii ar trebui să se îndepărteze de Netflix şi să caute alte opţiuni.

Alex DeGroote, proprietarul companiei de consultanţă media, a declarat spre sfârşitul lunii octombrie că ar evita acţiunile Netflix din ziua în care va fi anunţat în mod oficial un vaccin pentru COVID-19 sau în momentul în care vor fi ridicate măsurile de distanţare socială.

Valoarea de piaţă a companiei este de 220 de miliarde de dolari, iar preţul unei acţiuni este de circa 498 de dolari.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO