Business Internaţional

Nestle lansează o gamă de alimente pentru câinii lacomi după sport

Nestle lansează o gamă de alimente pentru câinii...

Autor: Bogdan Cojocaru

19.01.2013, 21:03 235

Nestle nu este un nou venit în afacerile cu alimente pentru animale. Divizia Nestle Purina este chiar unul dintre liderii din acest sector. Dar pentru a rămâne în fruntea plutonului, gigantul agroalimentar elveţian a decis să se adreseze, în premieră, sportivilor cu patru picioare.

Grupul produce deja crochete pentru digestie dificilă şi pateuri „light” pentru animelele supraponderale. Dar în curând, în magazine, mai întâi în cele din SUA, vor putea fi găsite produse din gama Purina Pro Plan Sport, care ameliorează performanţele sportive ale câinilor, ale acelora care se bucură deja de o sănătate bună şi care sunt obişnuiţi să alerge alături de stăpânii lor.

Cu un dozaj ideal de grăsimi şi proteine, gama nu este doar o „cascadorie de marketing”. Produsele, dezvoltate de oameni de ştiinţă care se pricep la câini şi de nutriţionişti cu experienţă, vizează trei categori de câini: pe cei activi, care exersează zilnic, pe cei avansaţi, „alteţii” cu patru picioare, şi pe „performeri”, participanţii la competiţii. Fiecare categorie are o serie specială.

Competiţiile chinologice sunt în vogă în SUA, iar Nestle organizează una proprie. “Challenge Dog” va face vedete din câinii care excelează în „arta” prinderii frisbee-ului şi a alergării alături de stăpân, dar şi din stăpânii acestora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO