Business Internaţional

Nemulţumirea Rusiei: Administraţia Vladimir Putin exprimă regret că UE preferă solidaritatea cu Marea Britanie în cazul atacului neurotoxic

Nemulţumirea Rusiei: Administraţia Vladimir Putin...

Autor: Mihai Draghici

19.03.2018, 21:34 85

Administraţia Vladimir Putin a exprimat regret, luni seară, că Uniunea Europeană a preferat solidaritatea cu Guvernul de la Londra în defavoarea obiectivităţii, în cazul atacului neurotoxic care l-a vizat pe un fost agent secret rus în Marea Britanie.

Miniştrii de Externe ai statelor Uniunii Europene au adoptat luni o poziţie de "solidaritate" cu Marea Britanie, cerând Rusiei să ofere clarificări privind atacul neurotoxic care l-a vizat pe un fost agent secret rus. Guvernul de la Londra susţine că Moscova se află în spatele atacului neurotoxic care l-a vizat în orăşelul britanic Salisbury pe Serghei Skripal, un fost agent secret rus, şi pe fiica acestuia, Iulia.

"Uniunea Europeană condamnă vehement atacul care i-a vizat pe Serghei şi Iulia Skripal în orăşelul britanic Salisbury, în urma căruia a fost rănit grav şi un agent de poliţie. Vieţile multor cetăţeni au fost expuse riscurilor din cauza acestui act lipsit de inteligenţă şi ilegal. Uniunea Europeană tratează cu seriozitate evaluarea Guvernului britanic conform căreia este foarte probabil ca responsabilitatea pentru acest atac să aparţină Rusiei. (...) Uniunea Europeană este şocată de utilizarea ofensivă a unei substanţe neurotoxice de tip militar, din gama produselor fabricate în Rusia, într-un atac care este o premieră pe teritoriul european în ultimii 70 de ani. (...) Uniunea Europeană exprimă solidaritate fără rezerve şi susţine Marea Britanie inclusiv în eforturile de a-i aduce în faţa justiţiei pe cei responsabili de această crimă", a comunicat luni Consiliul UE pentru Afaceri Externe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO