Business Internaţional

Nemţii mai duc un sac de bani în industria auto britanică: 560 mil. euro pentru noua generaţie Mini

Nemţii mai aduc un sac de bani în industria auto britanică: 560 mil. euro pentru noua generaţie Mini

Autor: Radu Racu

09.06.2011, 16:43 319

Cei 5.000 de muncitori care lucrează la fabrica de automobileMini din Oxford au slujbele în siguranţă pentru cel puţin încă treiani , după ce grupul german BMW a anunţat că va investi 500 demilioane de lire sterline (560 milioane euro) în dezvoltarea noiigeneraţii a mărcii britanice de tradiţie, scrie FinancialTimes.

Grupul german cu sediul la Munchen îşi majorează astfelinvestiţiile în sectorul auto din Marea Britanie la peste 1,5miliarde de dolari, din 2000 până în prezent.

Noul model Mini va fi dezvoltat în trei ani şi se va adăuga dejaactualelor coupe şi roadster.

Anunţul BMW vine la o zi după ce şeful alianţei Nissan Renault,Carlos Ghosn, a conformat că Nissan va investi aproape 200 demilioane de euro într-o fabrică în Marea Britanie pentru producţiaSUV-ului Qashqai.

Investiţiile în sectorul auto nu fac decât să alimentezecriticile la adresa guvernului britanic, în special a programuluidraconic de reduceri bugetare, în condiţiile în care economia îşirevine ajutată şi de anunţuri de genul celor lansate de BMW şiNissan, însă într-un ritm mai lent decât se aştepta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO