Business Internaţional

Nemţii de la Deutsche Bank au închis al cincilea trimestru consecutiv pe profit. Directorul financiar al băncii crede că inflaţia este mai mult decât tranzitorie

Nemţii de la Deutsche Bank au închis al cincilea...

Autor: Alex Ciutacu

27.10.2021, 12:24 198

Deutsche Bank a înregistrat o scădere a veniturilor diviziei de invstiţii, însă a reuşit să depăşească aşteptările şi să înregistreze al cincilea trimestru consecutiv pe profit, potrivit CNBC.

Banca a raporta un profit net de 194 de milioane de euro pentru al treilea trimestru din 2021, depăşind consensul analiştilor care estimau un profit net de 135 de milioane de euro, conform datelor Refinitiv.

Reuters notează că aceasta este cea mai lungă serie de trimestre profitabile înregistrate de banca din 2012 până în prezent.

Braţul de investiţii al băncii a înregistrat un profit înainte de taxe sub nivelul celui de anul trecut. Deutsche Bank a anunţat că tranzacţionarea cu valută şi instrumente fixe a adus venituri în scădere cu 12% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în contextul în care volatilitatea din pieţe a fost mai redusă.

„Veniturile la nivel de grup au crescut cu 2%, iar cele ale diviziei de investiţii au scăzut cu 6%. Totuşi, vorbim de un al treilea trimestru foarte puternic”, a declarat James von Moltke, CFO-ul Deutsche Bank, pentru CNBC.

În ceea ce priveşte provizioanele, acestea s-au situat la 37 de milioane de euro în T3, în scădere faţă de 53 de milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut. Totodată, veniturile băncii s-au situat la 6 miliarde de euro, în creştere faţă de nivelul de 5,9 miliarde de euro din T3 2020.

Una dintre principalele întrebări cu care se confruntă băncile şi economiile în acest moment ţine de creşterea preţurilor de consum şi de modul în care va evolua situaţia în perioada următoare.

Băncile centrale au susţinut prin mai multe voci că aceste creşteri sunt temporare, însă mulţi participanţi la piaţă nu sunt de acord.

„Va fi mai mult decât tranzitorie”, a punctat James von Moltke.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO