Business Internaţional

Nemţii de la Continental estimează profituri zero pentru primul trimestru, după ce au trimis 30.000 de angajaţi în concediu fără plată

Nemţii de la Continental estimează profituri zero...

Autor: Alex Ciutacu

01.04.2020, 12:42 3936

Continental, unul dintre cei mai mari de componente auto din lume, a anunţat că se aşteaptă ca profiturile ajustate să scadă la zero pentru primele trei luni ale anului fiscal curent, întrucât compania a anunţat că 30.000 de angajaţi din Germania au fost trimişi în concediu fără plată, potrivit FT.

Compania germană, care avea la finele anului trecut circa 20.000 de angajaţi în România, a renunţat la estimările iniţiale pentru 2020, susţinând că se confruntă cu „schimbări şi perturbări semnificative” la nivelul businessului, şi că circa 40% dintre cele 250 de facilităţi de producţie au fost închise temporar.

„În perioade de criză, lichidităţile reprezintă prioritatea noastră principală”, a spus CEO-ul Elmar Degenhart, care a anunţat tăieri de 10% la salariile membrilor board-ului.

Citiţi AICI ediţia ZF E-paperde joi

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO