Business Internaţional

​Nemţii au cea mai mare expunere pe Grecia

​Nemţii sunt cei mai mari investitori în obligaţiuni greceşti

Autor: Bogdan Cojocaru

06.06.2011, 14:38 538

Băncile germane au fost anul trecut cei mai mari deţinători deobligaţiuni guvernamentale greceşti, având în proprietate titluride 22,7 miliarde dolari, ceea ce le-ar face un partener îneventualele negocieri privitoare la datoriile Greciei, potrivitBăncii Reglementelor Internaţionale (BRI), preluată deBloomberg.

Băncile franceze se plasează pe locul doi în topul deţinătorilor deobligaţiuni suverane greceşti, cu o valoare a datoriei de 15miliarde dolari. În total, instituţiile franceze de credit deţindatorii elene de 56,7 miliarde dolari, în condiţiile în care Franţaeste reprezentată pe piaţa bancară grecească prin Emporiki Bank,unitate a Credit Agricole. Băncile germane, însă, nu au operaţiuniimportante în Grecia.


La sfârşitul anului trecut, obligaţiunile guvernamentale greceştideţinute de bănci din statele care raportează la BRI au totalizat54,2 miliarde dolari, 96% din această sumă revenind creditoriloreuropeni.

Oficialii statelor Uniunii Europene iau tot mai mult înconsiderare înlocuirea datoriilor greceşti care ajung curând lascadenţă cu obligaţiuni cu termen de maturitate mai mare ca parte aunui noi program care vizează evitarea intrării Greciei înincapacitate de plată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO