Business Internaţional

NATO suplimentează prezenţa în zona Mării Negre, inclusiv trimiţând avioane Awacs în România

NATO suplimentează prezenţa în zona Mării Negre,...

Autor: Mihai Draghici

10.02.2016, 14:32 4452

Jens Stoltenberg a făcut aceste declaraţii cu ocazia reuniunii miniştrilor Apărării din statele membre NATO, desfăşurată la Bruxelles.

"Am suplimentat prezenţa navală, dar avem şi avioane dotate cu aparatură Awacs (n.red. - sisteme aeriene de avertizare şi control) în România, Bulgaria şi Turcia", a explicat Stoltenberg.

"Ţările NATO colaborează şi cu Georgia. Cooperarea cu această ţară este importantă inclusiv pe fondul provocărilor din regiunea Mării Negre", a subliniat Stoltenberg, referindu-se la criza cu Rusia.

Înaintea reuniunii, Jens Stoltenberg semnalase că NATO intenţionează suplimentarea capabilităţilor colective pe flancul estic.

Secretarul general NATO a promis onorarea angajamentului de a oferi asistenţă Georgiei în vederea integrării în Alianţa Nord-Atlantică.

De asemenea, Stoltenberg s-a pronunţat în favoarea găsirii unei soluţii politice la conflictul din Siria.

Relaţiile dintre NATO şi Rusia sunt tensionate din martie 2014, după anexarea regiunii Crimeea şi pe fondul ingerinţelor ruse în conflictul separatist din estul Ucrainei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO