Business Internaţional

NATO anunţă măsuri radicale: Se pregătesc măsuri defensive după anularea tratatului INF, dar nu vor fi aduse arme atomice suplimentare în Europa

NATO anunţă măsuri radicale: Se pregătesc măsuri...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

12.02.2019, 18:12 668

Alianţa Nord-Atlantică pregăteşte măsuri defensive în contextul anulării Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF), afirmă secretarul general, Jens Stoltenberg, oferind asigurări că nu vor fi aduse arme atomice suplimentare în Europa, deşi Rusia consolidează arsenalul balistic neconvenţional.

"Măsurile pe care Alianţa Nord-Atlantică trebuie să le ia vor fi adaptate unei situaţii în care sunt mai multe rachete ruse", a declarat Jens Stoltenberg, citat de agenţia Associated Press.

"Toate măsurile pe care le vom lua vor fi coordonate, moderate şi defensive; nu intenţionăm să amplasăm noi sisteme terestre de rachete nucleare în Europa", a precizat Jens Stoltenberg în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Bruxelles înainte de o reuniune NATO.

"Rusia continuă să dezvolte şi să instaleze rachete SSC-8. Ştim cu toţii că un tratat care este respectat de o singură parte nu ne poate ţine în siguranţă", a subliniat secretarul general NATO.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO