Business Internaţional

Mutări de criză în industria farma: Bristol Myers cumpără MyoKardia într-o tranzacţie de 13 miliarde dolari

Mutări de criză în industria farma: Bristol Myers...

Autor: Alex Ciutacu

05.10.2020, 15:18 129

Gigantul Bristol Myers Squibb a anunţat luni că va cumpăra compania farmaceutică MyoKardia, într-o tranzacţie de 13 miliarde de dolari gândită pentru a diversifica portofoliul de tratamente pentru afecţiuni cardiace ale companiei şi pentru a reduce dependenţa Bristol Myers de tratamentele împotriva cancerului, potrivit Reuters.

Tranzacţia vine după ce Bristol Myers a cumpărat Calgene Corp anul trecut, în cea mai mare tranzacţie din industria farmaceutică din istorie, întrucât s-a ridicat la 74 miliarde dolari.

Acţiunile MyoKardia înregistrează o creştere de 58% pe Nasdaq înainte de deschiderea şedinţei de tranzacţionare.

Prin această tranzacţie Bristol Myers a achiziţionat şi mavacamten, un tratament experimental pentru afecţiuni cardiace care este aşteptat de întreaga piaţă. Tratamentul se află în teste şi ar putea ajuta la vindecarea afecţiunii cunoscute drept cardiomiopatie hipertrofică obstructivă, de care suferă peste 200.000 de oameni în SUA şi Europa.

„Cred că această achiziţie include un preţ premium pentru că sunt estimate vânzări de circa 2,5 miliarde dolari pentru mavacamten până în 2026”, a notat David Nierengarten, analist în cadrul Wedbush.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO