Business Internaţional

Muriel Siebert, "prima doamnă a Wall Street-ului", a murit

Muriel Siebert, "prima doamnă a Wall Street-ului", a murit

Autor: Octavian Calei

26.08.2013, 14:11 1701

Muriel Siebert, prima femeie care a reuşit să intre pe ringul bursei de la New York în anii ’60, renumită ca director şi fondator al unei firme brokeraj, a murit sâmbătă la vârsta de 80 de ani în urma complicaţiilor suferite din cauza cancerului, informează Wall Street Journal.

Siebert, supranumită "prima doamnă a Wall Street-ului", cunoscută la New York Stock Exchange ca „Mickie”, a fost o susţinătoare înfocată a educaţiei financiare şi a femeilor care aleg o carieră pe bursă. Ea s-a luptat cu sistemul care îi marginaliza cariera şi i-a încurajat şi pe alţii să facă acelaşi lucru.

„Am avut un vis ca să câştig la fel ca şi colegii mei, bărbaţi. Aşa că am întrebat o prietenă care firmă m-ar plăti egal şi mi-a răspuns că singura cale ar fi dacă mi-aş obţine un loc strategic în cadrul New York Stock Exchange”, mărturiseşte Siebert în autobiografia sa, „Changing the Rules”.

Siebert a fost prima femeie care a intrat în board-ul New York Stock Exchange, în decembrie 1967.

Compania pe care o conducea, Sibert Financial, s-a listat în 1996 pe bursă.

Prima femeie care avea să intre în board-ul NYSE s-a luptat cu discriminarea pentru a putea ajunge să tranzacţioneze titluri americane pe cea mai importantă bursă din SUA. Când a încercat să obţină o sponsorizare pentru a candida la un post în cadrul NYSE, nouă din zece persoane au refuzat-o.

Siebert era bolnavă de câteva săptămâni. Pe 9 august, ea se retrăsese din activitatea companiei, arată un raport trimestrial al Siebert Financial. Sâmbătă s-a stins din viaţă la spitalul Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, la vârsta de 80 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO