Business Internaţional

Murdoch: 44 mil. dolari pentru un apartament de vis in New York

23.12.2004, 00:00 14



Rupert Murdoch a achizitionat un apartament pe celebrul bulevard Fifth Avenue din New York pentru pretul record de 44 de milioane de dolari (32,85 milioane de euro), care a apartinut unei mostenitoare a averii Rockefeller, relateaza Financial Times. Tranzactia marcheaza trecerea mogulului media de la modernul SoHo, unde detine o proprietate de 6 milioane de dolari (4,5 mil euro), la clasicul Fifth Avenue.



Compania lui Murdoch, News Corp., a intrat oficial in calculul indicelui S&P 500, ca urmare a mutarii sediului oficial al grupului din Australia la New York in noiembrie. In acel moment, alegerea SoHo, un cartier care era locuit de artisti boemi si care a fost apoi invadat de noile companii media, parea un semn ca proaspatul casatorit si intinerit Murdoch, cauta sa se alature spiritului anilor '90.



Acum, alaturi de sotia si fiicele sale se muta intr-un apartament vis a vis de Central Park, care a apartinut lui Laurance Rockefeller. Printre vecinii lor se numara Alfred Taubman, fostul presedinte de la Sotheby si John Gutfreund, fostul director executiv al Salomon Brothers.



Pretul convenit depaseste recordul de 42,25 de milioane de dolari (31,54 mil euro), suma care a fost platita anul trecut pentru un apartament in noul centru Time Warner. Cu toate acestea recordul nu pare ca va rezista pentru mult timp, din moment ce un alt apartament faimos din New York, Lady Fairfax din hotelul Pierre de pe Fifth Avenue, a fost scos pe piata la pretul de 70 de milioane de dolari (52,26 mil euro).



Potentialii cumparatori trebuie sa indeplineasca cerinte financiare stricte chiar si pentru a vedea o astfel de proprietate. Acestia trebuie sa dovedeasca active disponibile mai mari de 10-15 ori decat valoare apartamentului. Intretinerea unei astfel de locuinte ajunge la 21.000 de dolari pe luna (15.700 euro).



Murdoch va deveni proprietarul a patru terase cu vedere la Central Park si 11 bai, intinse pe trei etaje.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO