Business Internaţional

Muammar Gaddafi îşi face apariţia la televiziunea publică din faţa locuinţei din Tripoli

Muammar Gaddafi: Sunt încă în Libia, nu îi credeţi pe câinii de jurnalişti

Autor: Adrian Voicu

22.02.2011, 10:20 18

Muammar Gadhafi a anunţat marţi că este încă la conducereaţării.

Liderul libian a avut o scurtă apariţie la televiziunea publicădin Libia, în timpul unui program, pentru a anunţa că se află înLibia, negând astfel informaţiile conform cărora acesta ar fi fugitîn Venezuela.

Vorbind în faţa locuinţei sale din Tripoli, Gaddafi a spus căvrea să arate oamenilor că este în Tripoli şi nu în Venezuela: "Nuîi credeţi pe câinii din presă".

Declaraţiile liderului libian vin pe fondul scăderii puteriiacestuia, marţi 250 de protestatari atacând ambasada Libiei dinKuala Lumpur, Malaiezia, scandând demisia lui Gaddafi. Osama Ahmed,consilier în cadrul ambasadei, a declarat pentru CNN că majoritateaprotestatarilor sunt studenţi libieni care studiază înMalaiezia.

Un diplomat repartizat în China a anunţat de asemenea marţi că ademisionat din funcţie pentru a protesta împotriva acţiunilor deînăbuşire a protestelor.

Ministrul justiţiei Mustafa Abdul Jalil şi-a anunţat de asemeneademisia declarând că protestează faţă de "situaţia sângeroasă" şide folosirea "abuzivă a forţei" faţă de protestatariineînarmaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO