Business Internaţional

Motoarele Rolls-Royce, în cădere liberă: Pierderi de 7 miliarde de dolari din cauza impactului pandemiei asupra turismului

Motoarele Rolls-Royce, în cădere liberă: Pierderi de 7...

Autor: Eduard Ivanovici

27.08.2020, 14:04 320

Gigantul Rolls-Royce, care produce motoare de aeronave, a înregistrat pierderi record după ce pandemia de coronavirus a redus masiv cererea de călătorii la nivel mondial, potrivit BBC.

Compania a anunţat pierderi în valoare de 7,12 miliarde de dolari în prima jumătate a anului. CEO-ul Warren East estimează că cererea va reveni la nivelurile de dinainte de criză în aproximativ cinci ani.

Producătorul a anunţat miercuri închiderea fabricilor din Nottinghamshire şi Lancashire, ca parte a unui plan prin care intenţionează să taie 3.000 de locuri de muncă din Regatul Unit. Mişcarea vine după decizia conducerii de a reduce forţa de muncă la nivel global cu 20%.

Rolls-Royce se află în mijlocul celei mai mari restructurări din istoria companiei, prin care va reduce numărul de fabrici de la 11 la 6. În prezent, numărul de angajaţi la nivel global este de 50.000, jumătate lucrând în Marea Britanie.

Iniţial, compania plănuia să producă 500 de motoare de aeronave anul acesta, însă, cel mai probabil, va reuşi să atingă doar jumătate din target.

În ciuda reducerilor de costuri, Rolls-Royce a înregistrat pierderi operaţionale de 2,2 miliarde de dolari în primele şase luni ale anului. Valoarea producătorului se ridică în prezent la 4,5 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO