Business Internaţional

Motivul pentru care una dintre cele mai bogate ţări ale lumii îşi lasă sute de mii de cetăţeni fără ajutoare sociale. „Se simte ca moartea”

Arabia Saudită a scos din programul de asistenţă socială două milioane de persoane pentru a-şi amortiza scăderea economică, scrie Bloomberg.

Autorităţile au început să nu mai permită cetăţenilor să aplice pentru programul „Contul Cetăţenilor” în aprilie, când au suspendat toate aplicaţiile noi, punând o limită pentru plăţi şi înăsprind regulile de eligibilitate. Numărul beneficiarilor a scăzut, iar doar în iulie, 1,3 milioane de persoane nu au mai primit ajutoarele financiare acordate prin intermediul acestui program.

Programul „Contul Cetăţenilor” a fost lansat în decembrie 2017 şi a fost adoptat şi implementat de Ministrul Muncii şi Dezvoltării Sociale. Prin intermediul acestuia, cetăţenii din Arabia Saudită primesc plăţi lunare de la stat. Ţara face multe reforme în direcţia reducerii dependenţei de veniturile din industria petrolului, dar multe dintre acestea i-au făcut pe cetăţeni mai săraci. Contul cetăţenilor, care este o formă de venit de bază, este creat cu scopul echilibrării acestor decalaje, pentru evitarea adâncirii săraciei.

Potrivit Bloomberg, reprezentanţii guvernului au declarat că schimbările recente sunt făcute pentru ajutorul celor care au cel mai mult nevoie de aceste fonduri şi că nu sunt legate de efectele crizei de petrol şi creşterii recente a TVA.
„Se simte ca moartea”, a declarat Bandar Awad, un curier în vârstă de 34 de ani căruia i-a fost comunicat printr-un mesaj scris că nu va mai primi cei între 300 şi 400 de riyali (80 de dolari) pe care îi primea lunar. „Chiar şi reîncărcarea telefonului meu cu credit a devenit o povară”, a declarat el pentru Bloomberg.

Contul Cetăţenilor a făcut plăţi lunare pentru mai mult de 12 milioane de persoane - dintre care mai mult de jumătate sunt saudiţi - ţintind gospodăriile cu venituri medii şi mici.
Nu este singura formă de susţinere acordată de cel mai mare exportator de petrol al lumii, dar este cea mai vast distribuită. cu un ajutor mediu de 930 de riyali pentru o familie.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.