Business Internaţional

Moscova raportează o creştere cu 18% a deceselor ăn luna aprilie

Moscova raportează o creştere cu 18% a deceselor ăn...

Autor: Dorin Oancea

10.05.2020, 21:01 73

Numărul total de decese înregistrate la Moscova a crescut brusc în aprilie faţă de aceeaşi lună a anului trecut şi a fost, de asemenea, semnificativ mai mare decât numărul confirmat oficial ca fiind cauzat de noul coronavirus, arată datele oficiale, citate de Reuters.

Raportul vine ca o confirmare a faptului că numărul oficial de decese cauzate de COVID-19 este mult sub răspândirea reală virusului în capitala Rusiei.

Multe ţări analizează statisticile privind „mortalitate din toate cauzele” ca un ghid pentru înţelegerea impactului complet al virusului, deoarece unele decese cauzate de COVID-19 ar putea să nu fie înregistrate, în timp ce numărul deceselor cauzate de alte boli poate creşte, într-o perioadă în care sistemele de asistenţă medicală sunt sub presiune.

Datele publicate duminică arată că Moscova a înregistrat în aprilie, prima lună când oraşul a consemnat un număr mare de decese cauzate de COVID-19, 11.846 de morţi în total, cu 18% mai multe decese decât s-au înregistrat în aprilie 2019.

Numărul oficial al deceselor cauzate de coronavirus este 658, în aprilie.

Numărul este, de asemenea, mai mare cu 20% comparativ cu media aceleiaşi luni din ultimii 10 ani, conform datelor publicate de guvernul de la Moscova, care se bazează pe numărul de certificate de deces emise în fiecare lună.

Alte ţări acordă, de asemenea, o atenţie sporită numărului de „decese în exces” ca ghid pentru măsurarea impactului complet al pandemiei, deoarece multe decese cauzate de coronavirus nu sunt niciodată identificate ca atare din cauza testării insuficiente.

Un raport publicat luni de biroul de statistică din Italia a arătat că decesele la nivel naţional au crescut cu 39% de la prima pierdere cauzată de COVID-19, comparativ cu o medie a aceleiaşi perioade din ultimii cinci ani.

Peste jumătate din aceste „decese în exces” au fost înregistrate ca fiind cauzate de COVID-19. Restul de 46% au fost cel mai probabil decese cauzate de virus în rândul pacienţilor care nu au fost testaţi sau care ar putea fi atribuite situaţiei din sistemului de sănătate, a spus biroul.

Până duminică, Rusia consemna 1.915 decese cauzate de noul coronavirus.

Cazurile de infecţie au crescut cu 11.012 în ultimele 24 de ore, iar la nivel naţional numărul este 209.688. Cazurile de coronavirus din Rusia le-au depăşit pe cele din Franţa sau Germania, în această săptămână, devenind a cincea cea mai afectată ţară din lume.

Rusia a înregistrat primul său deces din cauza coronavirusului pe 26 martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO