Business Internaţional

Moscova începe testarea gratuită a locuitorilor. 200.000 de oameni vor putea fi testaţi zilnic

Moscova începe testarea gratuită a locuitorilor....

Autor: Anamaria Cadis

16.05.2020, 10:22 29

Autorităţile din Moscova au început, vineri, testarea gratuită a tuturor rezidenţilor, a anunţat primarul Serghei Sobyanin. Moscoviţii vor fi testaţi pentru anticorpii de coronavirus în 30 de clinici din oraş, scrie ABC News.

Programul de testare va permite oficialilor „să ştie cu exactitate câţi muscoviţi au avut coronavirus şi au dezvoltat imunitate, precum şi câte persoane sunt infectate sau sunt suspecte că au COVID-19”, a declarat edilul Moscovei.

Sobyanin a spus că 70.000 de locuitori ai oraşului vor fi chemaţi pentru a fi testaţi „la fiecare câteva zile” şi că oraşul va avea capacitatea de a face 200.000 de teste pe zi până la sfârşitul lunii.

Datele obţinute în timpul testării vor ajuta autorităţile să coordoneze activitatea centrelor de asistenţă medicală şi să ia decizii cu privire la extinderea sau relaxarea restricţiilor impuse, a adăugat primarul.

Moscova, cu o populaţie de peste 12 milioane de locuitori, are jumătate din cele peste 262.000 de cazuri de infecţie raportate până acum în Rusia.

La nivel mondial, oamenii de ştiinţă au păreri împărţite în ceea ce priveşte utilitatea testelor de anticorpi, deoarece acestea nu pot detecta dacă o persoană este infectată şi nu se ştie cu siguranţă nici dacă prezenţa anticorpilor înseamnă că o persoană este imună la viitoare infecţii.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că încă evaluează numeroasele teste disponibile şi avertizează că testele inexacte ar putea compromite rezultatul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO