Business Internaţional

Morgan Stanley înfiinţează un centru de tranzacţionare în Frankfurt

Morgan Stanley înfiinţează un centru de...

Autor: Anca Olteanu

20.07.2017, 11:55 72

Compania intenţionează să transfere o parte din afacerea europeană de brokeraj în oraşul german din Londra şi va muta părţi din operaţiunile de management în Dublin, potrivit unei surse citate de Bloomberg. Aproape 300 de locuri de muncă vor fi transferate către diferite oraşe din Europa, inclusiv Paris, de unde 200 de angajaţi vor merge în Frankfurt.

Planul băncii Morgan Stanley de a se muta în Frakfurt este provizoriu şi depinde de viitorul relaţiei comerciale dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană, potrivit uneia dintre surse.

Companiile Standard Chartered, Nomura Holdings, Sumitomo Mitsui Financial Group şi Daiwa Securities Group au ales oraşul Frankfurt ca centru european de tranzacţionare în ultimele săptămâni.

Băncile se pregătesc pentru ce e mai rău şi vor să aibă birouri noi care să funcţioneze în blocul comunitar înainte ca Marea Britanie să plece din Uniunea Europeană, notează Bloomberg.

Frankfurt, centrul financiar al Germaniei, este aproape de Banca Centrală Europeană, care supraveghează băncile din Uniunea Europeană şi stabileşte politica monetară pentru ţările care folosesc moneda euro.

Londra ar putea pierde 10.000 de locuri de muncă din domeniul bancar în urma Brexitului, estima comisia de experţi Bruegel, la începutul anului. Grupul de lobby Frankfurt Main Finance estima că oraşul german ar putea câştiga 10.000 de locuri de muncă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO