Business Internaţional

Morgan Stanley: Generaţia Millennials influenţează investiţii în valoare de 9 triliarde de dolari

Morgan Stanley: Generaţia Millennials influenţează...

Autor: Alex Ciutacu

10.08.2017, 13:07 240

Un sondaj realizat de Institutul Morgan Stanley pentru Investiţii Sustenabile, prin intervievarea a 1000 de investitori, a relevat faptul că generaţia Millennials setează cursul pentru investiţii în valoare de 9 triliarde de dolari, potrivit Business Insider.

Investiţiile sustenabile, care ţintesc spre profituri masive şi spre remedierea unor nereguli sociale sau legate de mediu, au crescut cu peste 33% în perioada 2014-2016, potrivit unui comunicat de presă din partea Morgan Stanley. Piaţa pentru astfel de produse, a crescut de la 6.57 triliarde de dolari, la 8.72 triliarde.

Raportul „Sustainable Signals”, întocmit de Morgan Stanley, examinează rezultatele unui sondaj realizat pe un eşantion de 1.000 de investitori activi. Acesta indică faptul că generaţia Millennials susţine creşterea în piaţă a investiţiilor de impact şi adoptarea de portofolii sustenabile, precum şi alte investiţii de tipul obligaţiunilor „green bonds” şi „green ETFs”.

Interesul Millennials a crescut din anul 2015 până în prezent de la 84% la 86% iar numărul celor interesaţi de investiţiile de impact a crescut cu 10%, ajungând la 38%.

Potrivit raportului, generaţia Millennials este de două ori mai predispusă, decât restul lumii, la achiziţionarea de produse din partea companiilor sustenabile. Acest comportament are un impact major asupra serviciilor financiare, susţine Audrey Choi, ofiţer şef de sustenabilitate şi ofiţer şef de marketing pentru Morgan Stanley.

„În timp ce atenţia crescută faţă de sustenabilitate creşte, consumatorii şi investitorii  întâmpină, acum mai mult ca niciodată, probleme în strategiile lor de investiţii”, a transmis Choi într-un comunicat de presă pentru Business Insider.

Banca elveţiană UBS a declarat că investiţiile sustenabile au crescut cu 40 de miliarde de dolari în 2016. Acele investiţii reprezintă 35%, sau peste 970 de miliarde de dolari, din capitalul total de investiţii al băncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO