Business Internaţional

Moody's tace, băncile franceze cad cu peste 11% la bursa de la Paris

Moody's tace, băncile franceze cad cu peste 11% la bursa de la Paris

Autor: Adrian Voicu

12.09.2011, 11:07 1334

În aşteptarea unei posibile reduceri a ratingurilor mai multor bănci franceze de către agenţia de evaluare financiară Moody's, titlurile băncilor franceze tranzacţionate la bursa de la Paris au căzut cu peste 11%, extinzându-şi pierderile de peste 40 de procente din ultimele trei luni.

Cele mai mari trei bănci franceze după valoarea de piaţă s-ar putea trezi cu reducerea ratingurilor de către agenţia de rating ca urmare a expunerilor puternice pe care le au faţă de Grecia.

Băncile franceze se află în topul creditorilor Greciei cu expuneri în valoare totală de 56,7 miliarde de dolari conform unui raport al Bank for International Settlements (BIS).

Moody's a plasat ratingurile băncilor sub supraveghere în iunie. Agenţia de rating cita la vremea respectivă "potenţialul de inconsistenţă între impactul unui posibil default al Greciei şi actualele ratinguri".

În deschiderea bursei de la Paris, Credit Agricole a coborât cu peste 12%, Societe Generale a căzut cu peste 11%, iar BNP a avut un declin de 7,7%. În jurul orei 11, indicele CAC40 al bursei de la Paris a coborât cu 4,32%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO