Business Internaţional

Moment de referinţă pentru ascensiunea criptomonedelor: Celebrul exchange Coinbase atinge o capitalizare de piaţă de peste 85 mld. dolari în urma debutului pe Nasdaq. Preţul unei acţiuni, la 328 de dolari

Profiturile raportate de Coinbase în T1 sunt de peste 22 de ori mai mari faţă nivelul din aceeaşi perioadă de anul trecut

Profiturile raportate de Coinbase în T1 sunt de peste 22 de ori mai mari faţă nivelul din aceeaşi perioadă de anul trecut

Autor: Eduard Ivanovici

15.04.2021, 15:40 227

Acţiunile Coinbase au crescut cu peste 7% înaintea şedinţei de tranzacţionare de joi, la o zi după ce exchange-ul de monede digitale şi-a făcut debutul pe bursa din New York, scrie CNBC.

Datorită listării, compania a fost evaluată la un moment dat la 100 de miliarde de dolari, înainte ca preţul unei acţiuni să ajungă la 328,28 dolari, rezultând într-o capitalizare de piaţă de 85,8 miliarde de dolari.

Cathie Wood, fondatorul şi CEO-ul Ark Invest, una dintre cele mai cunoscute firme de investiţii din SUA, a investit 245,9 milioane de dolari în acţiunile Coinbase, fiind de părere că active digitale pot reprezenta un portofoliu recomandat tuturor investitorilor în viitorul apropiat.

Debutul Coinbase a fost descris drept un „moment de cumpănă” pentru criptomonede, după ani de scepticism din partea Wall Street-ului şi autorităţilor globale de reglementare. Însă există în prezent analişti care se tem că preţul pe termen lung al acţiunilor poate fi afectat de fluctuaţiile pieţei crypto şi de un nivel de competiţie tot mai puternic, notând aici firme precum Kraken, Binance şi Gemini.

Coinbase a înregistrat venituri estimate la 1,8 miliarde de dolari în T1/2021, de nouă ori mai mult decât nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce profiturile au crescut de la 32 de milioane la 730-800 de milioane de dolari. Totodată, numărul de utilizatori lunari activi a crescut la 6,1 milioane de la 2,8 milioane în urmă cu trei luni.

Între timp, Bitcoin-ul a scăzut de la circa 64.000 de dolari la 62.665 dolari, însă valoarea criptomonedei a crescut de două ori de la începutul anului până acum.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO